fbpx

Det er sjældent verdens ledere bliver enige – som i rigtig enige – om ret meget.

Men, det skete i 2015, hvor de enedes om de 17 Verdensmål og mange delmål – pejlemærker for verdens udvikling. Bæredygtighed, større lighed etc. er nogle af nøgleordene.

Men, hvordan kan disse mål være relevante i en dansk kontekst? Læser man dem igennem, vil første tanke måske være, at de rimer på problematikker, som primært vedrører udviklingslande. Men, det er kun ved første øjekast; dykker man ned i dem, finder man ud af, at vi også i vores lille andedam har masser af problematikker, som venter på at blive adresseret.

”Jamen, er det ikke bare ord”, vil nogen indvende. Jo, det er det, men alle ændringer starter jo med en erkendelse af, at der er et problem.

Denne skribent tror ikke på, at vi kommer til at holde op med at flyve. Udfordringen er hurtigst muligt at få udviklet nye teknologier til at erstatte de gamle ”sorte”.

Kombineret med ændringer i vores forbrug og en erkendelse af, at vi alle kan gøre noget – og det er her Klimatosseriet kommer ind i billedet – så vil der ske ændringer. Deres tilgang rimer for mig at se godt på mål 12 – ansvarligt forbrug og produktion.

Der sker meget i disse år – følg med på www.verdensbedstenyheder.dk hvis du skulle være i tvivl. Store firmaer, tag Grundfos og deres CEO Mads Nipper, har for alvor stemplet ind i kampen for en mere bæredygtig fremtid.

Hvad gør jeg selv? Jeg er medlem af Grow For It – en organisation, der samler penge ind til at plante træer for derigennem at opsuge CO2. Derudover er jeg medlem af det nyoprettede Bæredygtighedsråd i Herning Kommune, hvor vi skal sætte kursen for et mere bæredygtigt Herning. Endelig donerer jeg et fast månedligt beløb til Den Danske Naturfond, som går ubeskåret til at plante træer for.

Kunne jeg gøre mere? Absolut, men hver for sig kan vi ikke ret meget – sammen kan vi meget.

Skal vi kæmpe sammen?

 

Troels Ravn Klausen

Chefkonsulent for Erhvervsakademi Midtvest